Lennard en Maire in Thailand

Jungle Day 1

Toen iedereen aanwezig was, kropen we met ze allen in de pick-up. We hadden een groep van 6 mensen, plus 2 gidsen. Onze gidsen Luca en King waren een getrouwd stel van eind twintig. Al snel werd duidelijk dat het goed klikte met de andere mensen en de gidsen. We moesten eerst ongeveer zo'n 2,5 uur rijden naar ons startpunt. Onderweg stopte we bij een erg mooie waterval, hier mocht je zwemmen als je wou. Hierna stopte we nog een keer onderweg om te lunchen, we kregen een lekkere soort van nasi plus lekker vers fruit. Toen we eindelijk aangekomen waren, gingen we ten eerste in een soort vanstomend heet mineraalbad. Dit was echt een aparte ervaring, in een tropisch land in een belachelijk warm bad. Het was wel heel erg lekker en volgens de gidsen ook erg gezond, dit voelde echter niet zo. Nadat iedereen zich in zijn jungle outfit had gestoken begonnen we aan onze 1ste klim. Na ongeveer 10 minuten lopen kwamen we aan bij de hotsprings (een soort van kokende en borrelende plassen in de grond). Dit was echt geweldig mooi om te zien, echt een mooi natuurverschijnsel. Na een poging om wat mooie foto's te maken gingen we verder met onze klim tegen de berg op, allemaal in de Jungle natuurlijk. Het ging behoorlijk stijl omhoog, maar het was echt geweldig mooi. Naast dat we opletten waar we liepen, keken we natuurlijk onze ogen uit, naar de grote verscheidenheid aan planten en bomen. Toen we de eerste top hadden bereikt begon de afdaling naar het 1ste dorp, waar we ook gingen overnachten. Eenmaal aangekomen in het dorp lieten de gidsen ons het huis zien, waar we gingen eten en slapen.Ongeveer alles was van bamboegemaakt inhet dorp.Ons huis stond op palen en hadzelfs een vloer van bamboe,in het begin leek net of je er zo door heen kon zakken.De gids legde al snel uit dat bamboe ontzettend sterk is enom het te bewijzen ging ze op de vloer springen.Na een rondleidingnamen we een ijskoude douche in een houten hokje. Hierna mochten Maire en ik meehelpen koken. 1 Gids was in dit dorp opgegroeid, ze kookte hier nog echt op een vuurtje van hout. We mochten meehelpen met het bereiden van de groene en rode curry. We kregen ook uitleg over hoe ze het maakten. Alles werd geserveerd in leuke bakjes en iedereen krijg een bord met rijst. Er was ontzettend veel, en alles was even lekker. De gidsen aten in de keuken, omdat het volgens hun niet netjes is met je gasten mee te eten. Op een volle maag dronken we een biertje, ja een biertje midden in de jungle in een klein bergdorpje. 1 Van de gidsen kwam met een drinkspelletje. Je schoof je linker arm onder de rechter van je buurman/vrouw, je rechter arm onder de linker van je rechter buurman/vrouw. Je kreeg dus een soort rondje van handen, tussen je linker en rechter hand zaten 2 andere handen. 1 Iemand begon met 1 klapje, nu moest de volgende met zijn/haar hand een klapje op tafel geven. Als iemand een dubbele klap op tafel gaf, ging je de andere kant weer op. Doordatje handen niet na elkaar kwamen en het regelmatig van richting veranderde, trede er natuurlijk verwarring op. Wat natuurlijk de bedoeling was van het spelletje.Toen iemand een vergissing maakte haalde de gids een pan uit de keuken, deze pan was aan de onderkant helemaal zwart van het roet, door het vuur. Hij haalde zijn vinger er goed over heen en zetten een grote streep op het voorhoofd van de desbetreffende persoon. Iedereen moest ontzettend hard lachen, nu legde hij uit dat diegene die als eerst 10 strepen op zijn gezicht heeft, dieverliest. Dus we gingen door met het verwarrende spelletje, de ene streep na de andere volgde. Maire kreeg haar eerste onder haar neus, het leek net of ze een gigantische snor had. De gids maakte bij iedereen hele kunstwerken op het gezicht, we hebben echt ontzettend gelachen, omdat het er natuurlijk ontzettend raar uit ziet bij iedereen. De rest van de avond hebben we gezellig gepraat en bij elkaar gezeten, nog steeds iedereen met doorgetrokken wenkbrauwen, grote snorren, sikjes enz. Maire typt de andere 2 dagen!

Voor nu veel knuffels vanuit Thailand!