Lennard en Maire in Thailand

Van alles en nog wat

'Puf-hey'. Eindelijk begon ik wat in slaap te vallen, toen ik weer wakker schrok door een heel raar en een beetje eng geluid. Het klonk een beetje als Puf-hey en het klonk zo luid dat het uit onze kamer, kast of badkamer leek te komen. 'Puf-hey', zo'n 2 seconden later klonk weer precies het zelfde geluid, het leek zich om de 2 seconden te herhalen. Na wat dubben over of ik Len wel of niet zou wakker maken, besloot ik dat het misschien toch slim was hem op de hoogte te stellen van het rare geluid. Net toen hij zijn ogen open deed en'wat'zei, hield het geluid met een enge 'e-e-e' op. 'Hoorde je dat?' Vroeg ik. 'Wat?' 'Ja, dat enge, rare geluid.' 'Nee, het zijn vast krekels', en na dat gezegd te hebben draaide hij zich weer om en hervatte hij zijn gesnurk. Een paar uur later, toen ik net weer sliep na de raarste fantasieen gehad te hebben over het geluid, werd ik zachtjes wakker geschud door Lennard. 'Hoor je dat?' Vroeg hij.'Zie je nou wel dat het geen krekels zijn', antwoordde ik.
Nog steeds worden we elke avond wakker van dit rare geluid en zijn we er nog steeds niet achter wat het nou precies is.

Naast de slechte nachten hebben we natuurlijk hele leuke, maar vermoeiende dagen.

Zondag hebben we wat door Chiang Mai gewandeld en kwamen we uiteindelijk uit op een enorme markt, die zo'n beetje door de hele stad liep. De markt was versierd met allemaal lichtjes en overal kon je eten of drinken kopen bij stalletjes. De muziek werd verzorgd door gehandicapte en blinde mensen, die in het midden tussen de lopende mensen in een treintje op de grond zaten. Klonk erg goed!

Maandag zijn we naar de dierentuin geweest. Echt prachtig was het! De dierentuin lag aan de rand van de jungle en was gigantisch. Je liep over de heuvels en tussen de mooiste bomen en planten, echt super! Daar zijn we de hele middag zoet meegeweest tot de dierentuin om 17:00 dichtging.

Toen we terugkwamen in ons Guesthouse werd ons gevraagd of we meegingen naar thaiboks wedstrijden. Na snel even gegeten te hebben zijn we meegegaan. Dit was ook weer super gaaf. Het was vooral erg grappig toen ze opeens met 5 tegelijk, geblinddoekt, tegen elkaar gingen boksen en de scheids behoorlijk wat harde klappen kreeg. Ik denk dat Len hier misschien wel wat meer over wil vertellen, dus dat laat ik verder even aan hem over.

Vandaag hebben we weer wat door Chiang Mai gewandeld. We leggen behoorlijke afstanden af per voet, best vermoeiend met deze hitte. Zometeen gaan we even wat eten en misschien vanavond nog even ergens een drankje drinken.

Donderdag gaan we trouwens voor 3 dagen de jungle in! We hebben hier heel erg zin in natuurlijk.

Hoe gaat het met iedereen in Nederland?

Tot snel!

Liefs,
Lennard en Maire

benjamin

gegroet reizigers, wat een eer dat ik de eerste reactie mag geven!!
ik ben nu wel benieuwd wat het geluid nou is maar ik neem aan dat jullie wel gecheckt hebben of er geen panda-beertje in de kast zit!
in in het vaderland gaat alles zo zijn gangetje... zaterdag leuk feest gehad met iedereen en nu is er weer een normale week aangebroken!

veel plezier verder daar!!

Sabine

Hee!
Ach wat ben ik jaloers zeg. En nu dat je nog de jungle in gaat, wat top!! Ik blijf jullie volgen :)
Have fun! x

cobie

liefies, gelukkig weer een berichtje, we zijn steeds zo benieuwd. Maire dat geluid ken ik wel. Het klinkt mij hetzelfde in de oren als het geluid van de Duitser die ooit in een tent naast de onze sliep. Zijn de wanden dun in jullie hotel? Wij hebben net een maaltijd met mislukte gefrituurde uiringen achter de rug. Dwz ik heb mijn maag gevuld met een boterham met twee eieren, ik zit nog een beetje vol na te hijgen dus... Tja, ik probeer natuurlijk een beetje op te bieden tegen die leuke verhalen van jullie, lukt niet echt.
Jullie krijgen overigens nog de hartelijke groeten van oma, bij deze dus. Geniet ze in de jungle en waar blijven die foto' s? 'Tot over drie dagen, ik heb namelijk het gevoel dat ze niet over internet beschikken in de jungle,
dikke knuffel ook van papa en Lysanne, mama

andreas

hee wereldreizigers!
klinkt echt super goed alles wat jullie daar beleven,ga
vooral zo door!. Een optreden door een thaise jostiband en dan ook nog goed klinken jullie treffen het;) Hier gaat alles z'n gangetje je weet toch, afgelopen zaterdag was big party bij bennie dat hoor je allemaal nog!
Hoop snel van jullie te horen en pas goed op jezelf
veel plezier nog!
Groeten Andreas

Piety

Ha die Lennard en Maire, ik wil niet achterblijven met een berichtje. Gisteravond aan Yordy en Jesper jullie adres gevraagd. Yordy beweerde dat je een geheim wachtwoord moest hebben om er op te komen. Ze proberen mij ,voormalig rooksignalen bedrijver, een beetje in de maling te nemen maar daar zijn mijn vorderingen net wat te goed voor zoals je ziet! Dus.. ik hoop dat jullie het Jungle avontuur goed doorgekomen zijn. Zijn jullie met een hele groep op pad of worden jullie door een paar magere Thaise gratenkazen in zo'n schommelend, met vliegengaas bedekt konijnenhok, op de schouders de jungle doorgedragen voor 1 eurie! Nou ik ben reuzebenieuwt naar jullie vervolg verhalen. Ik vind julie ondernemend en stoer! Lieve groetjes Piety

Shanna

Hee leukerds. Aah wat klinkt het spannend allemaal! Er nog achter gekomen wat voor een geluid het was? Mooi om te horen dat het allemaal heel leuk is en goed loopt!:) Ik wacht met smart op de jungle verhalen!

Kusjes Shanna

Janine

Hoi lieve reizigers,

Wat een fantastisch mooie reis maken jullie! Echt avontuurlijk, andere wereld he.
Ik ben niet zo van de computer, maar ja, je moet wat als je lieve neefje zijn vleugels uitslaat, dus in dit geval zet ik mij er toch maar toe: ik volg jullie op de voet. Echt mooi voor de achterblijvers dat dat kan. (toen ik jong was heb ik ook veel gereisd en was dan behoorlijk lang "onzichtbaar").
Ik heb nog een ideetje: jullie koken lekker Thais met het kerstdiner, dat moet lukken, als je de kok geholpen hebt!!
Jongens, ik wens jullie een mooi vervolg van de vakantie!

Knuffie van tante Janine